Organizując przyjęcie okolicznościowe w naszej restauracji, mogą być Państwo pewni, że zarówno organizator jak i goście będą długo i miło wspominać to wydarzenie.

Zachęcamy do wykorzystania wyjątkowej lokalizacji naszego hotelu do organizowania w nim wszelkiego rodzaju spotkań, szkoleń, konferencji lub uroczystości rodzinnych (urodziny, imieniny, chrzciny, komunie itp).
Dysponujemy nowoczesnym wyposażeniem gastronomicznym oraz wykwalifikowanym personelem, dzięki czemu możemy sprostać wymaganiom nawet najbardziej wymagających klientów. Nasza kuchnia jest w stanie przygotować wykwintne i smaczne potrawy oraz oryginalne przekąski, które zachwycą wszystkich gości.

Dysponujemy dekoracjami na każdą okazję w szerokiej gamie kolorystycznej.
W okresie wiosennym i letnim możemy również zaproponować organizację ogniska lub przyjęcia w altanie na świeżym powietrzu w naszym ogrodzie.

 

Restauracja w Hotelu Bella przygotowała dla Państwa ofertę na organizację przyjęcia okolicznościowego.

Chętnie udzielimy dodatkowych informacji pod numerami telefonów: 606 549 175, 75 64 31 250 oraz

pod adresem mailowym: recepcja@hotelbella.pl lub na miejscu w restauracji ul. Zamoyskiego 3, 58-560 Jelenia Góra


Menu przyjęcie 10-50 osób.

 

Mniejsza sala 30 m2 dla 10-25 osób.

Sala restauracyjna 100 m2 dla 10-50 osób.

Obie sale ok 130 m2 dla min 40 osób (sala restauracyjna plus sala taneczna).

     Przyjęcie okolicznościowe - obiad z deserem i napojami - max 4 h.

Przyjęcie okolicznościowe - obiad z deserem, zimna płyta,kolacja na gorąco, tańce - max do godz 3:00.

 Rezerwacja po wpłacie zadatku 300 zł, 50 % kosztu przyjęcia płatne na 10 dni przed terminem, pozostała kwota w dniu imprezy.

Dekoracja Sali: pokrowce na krzesła, kwiaty, świece, woale, dekoracje wiszące - 10 zł/os

Możliwość wniesienia własnych ciast - opłata 3 zł/os

Tort własny - bez dodatkowych opłat.

 

ZUPA jeden rodzaj do wyboru.

Rosół z makaronem 10 zł/os -  serwowany w wazach.

Krem pomarańczowy - serwowany w bulionówkach 10zł/os.

Żurek z jajkiem i kiełbasą - serwowany w wazach 12zł/os.

Krem brokułowy z prażonymi migdałami - serwowany w bulionówkach - 12 zł/os.

Krem pomidorowy z mozarellą - serwowany na talerzach -12 zł/os.

 

DANIE GŁÓWNE do wyboru (serwowane)- 32 zł/os.

Tradycyjny kotlet schabowy, podawany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną.

Pierś z kurczaka po kijewsku (faszerowana masłem ziołowo-czosnkowym), ziemniaki pure, bukiet surówek.

Stek z karczku w sosie, kluski śląskie, bukiet surówek.

Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i fetą, ziemniaki opiekane, bukiet surówek.

Roladka schabowa faszerowana borowikami w jasnym sosie, kluski śląskie, kapusta czerwona.

Pierś drobiowa zapiekana z ananasem, żurawiną i serem, ziemniaki opiekane, bukiet surówek.


DANIE GŁÓWNE do wyboru (serwowane) - 40 zł/os.

Łosoś grillowany, serwowany na ziemniakach pure i szpinaku, bukiet surówek.

Dorsz na parze z warzywami, masłem ziołowym i ziemniakami z wody.

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, kluski śląskie, bukiet surówek.

 

DANIE GŁÓWNE na półmiskach: 3 rodzaje mięs, ryba, bukiet surówek, kluski śląskie i ziemniaki opiekane - 1,5 porcji/os - 45 zł/os


 

Słodki bufet 16 zł/os - mix ciast własnego wypieku, panacotta, galaretki.

Mix ciast na paterach- 12 zł/os

DESER- serwowany 12 zł/os.

Lody z owocami, bitą śmietaną i polewą,

Deser Panacotta z owocami,

Domowe Tiramisu.


NAPOJE zimne i gorące bez ograniczeń:

17 zł/os- przyjęcie do 4h,

20 zł/os - przyjęcie powyżej 4 h.

Możliwość uwzględnienia w tej cenie napoi gazowanych.


ZIMNA PŁYTA NA POCZĄTEK LUB PO OBIEDZIE

(zamawiana dla wszystkich gości)

Zestaw 1 – 30 zł/os

Wędliny i mięsa pieczone

Sałatka grecka

Jajka w sosie tatarskim

Śledź w cebulce

Sałatka z kurczakiem i anansem

Pieczywo


Zestaw 2 - 40 zł/os

Wędliny i mięsa pieczone

Deska serów z owocami

Galaretki drobiowe

Sałata z fetą i oliwkami, w dressingu ziołowym

Sałatka  jarzynowa w słoiczkach

Śledź w cebulce

Jajka w sosie tatarskim

Pieczywo

 

Zestaw 3 – 50 zł/os

Tatar wołowy

Wędliny i mięsa pieczone

Sos czosnkowy

Deska serów z owocami

Galaretki drobiowe

Sałata z fetą i oliwkami, w dressingu ziołowym

Sałatka brokułowa z pomidorkami i jajkiem

Sałatka jarzynowa w rulonach z szynki

Śledź w cebulce

Jajka faszerowane dwa rodzaje

Pieczywo

 

Wejście na ciepło konieczne przy przyjęciu planowanym powyżej 5 h.


Zupa gulaszowa – 12 zł/os

Flaki wołowe – 15 zł/os

Barszcz z krokietem – 15 zł/os

Żur z jajkiem i kiełbasą – 12 zł/os

Polędwiczki drobiowe w płatkach kukurydzianych, frytki, surówka z marchwi- 25 zł/os

Szaszłyki drobiowe z warzywami i sosem czosnkowym, frytki – 25 zł/os

Mielone na szpadkach z sosem czosnkowym, ziemniaki opiekane – 22 zł/os

Gołąbki w kapuście w sosie pomidorowym – 20 zł/os

Bigos z pieczoną kiełbasą- 20 zł/os

Drób pieczony, ziemniaczki opiekane w ziołach, surówka z białej kapusty – 25 zł/os

 

Ceny wybranych alkoholi:

 

Wódka Czysta 0,5l - 40 zł /but.

Wódka Finlandia 0,5l - 55 zł /but.

Piwo Butelkowe lub z beczki 0,5l - 8 zł.

Wino białe i czerwone Cervantez półsłodkie lub półwytrawne - 35 zł/but.

Wino musujące półsłodkie 30 zł/but.


Możliwość wniesienia własnych alkoholi - korkowe płatne w wysokości

poniżej 15 osób - 50 zł, 15-30 osób - 100 zł, 30-60 osób - 150 zł.

Solennie obiecujemy zapewnić Państwu serwis na najwyższym poziomie!

www.hotelbella.pl

ul. Zamoyskiego 3, Jelenia Góra-Cieplice

recepcja@hotelbella.pl, tel.75 6431250 Właściciele - Joanna i Adam Hassaniyeh

tel. 606 549 175

Przyjęcie komunijne 2020

Przyjęcia komunijne w Hotelu Bella*** Maj/Czerwiec 2020

Organizacja przyjęcia komunijnego spędza, sen z powiek wielu rodzicom. Tradycją już stało się, że w tym ważnym dniu dla ich dziecka, po uroczystości w kościele, zapraszamy rodzinę i najbliższych na poczęstunek.

Organizując przyjęcie komunijne w Restauracji Bella, będą się Państwo mogli poczuć prawdziwie gośćmi. Zatroszczymy się o kompleksową organizację przyjęcia. Począwszy od porady przy doborze menu,poprzez przygotowanie menu, aranżację stołów dla gości, wystrój wnętrza i obsługę kelnerską. Pomożemy Państwu przebrnąć przez przygotowania bez wysiłku. Państwu pozostanie tylko zaprosić gości i cieszyć się, będąc samemu gościem na własnym przyjęciu.

Poniżej zamieściliśmy propozycje naszego menu

Propozycja I - Koszt: 125,00zł /osoba dorosła, 80 zł/ dziecko 4-12 lat

ZUPA

Rosół z makaronem

DRUGIE DANIE

3 rodzaje mięsa (1,5 na os.)

· Kotlet schabowy tradycyjny

· Kotlet schabowy Devolay z pieczarkami i serem

· Pieczeń w sosie,

· Roladka drobiowa,

· Kotlet drobiowy po hawajsku

DODATKI:

· Kluski śląskie,

· Ziemniaki pure lub opiekane

· Zestaw surówek: wiosenna, marchewka, buraczki

PODWIECZOREK

· Lody z bitą śmietaną i owocami oraz mix ciast własnego wypieku

· Kawa, herbata, zimne napoje-bez ograniczeń

ZIMNA PŁYTA

· Wędliny i mięsa pieczyste

· Galaretka drobiowa,

· Szynka z nadzieniem chrzanowym w galarecie,

· Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem

· Śledź w oleju,

· Jajko w sosie tatarskim,

· Sałatka grecka

Propozycja II - Koszt: 110,00zł /os, 70 zł/ dziecko 4-12 lat

ZUPA

Rosół z makaronem

DRUGIE DANIE

3 rodzaje mięsa (1,5 na os.)

· Kotlet schabowy tradycyjny

· Pierś po kijewsku faszerowana masłem ziołowo-czosnkowym

· Stek z karczku z cebulką

· Kotlet drobiowy po hawajsku

· Roladka drobiowa w sosie koperkowym,

DODATKI:

· Kluski śląskie,

· Ziemniaki z wody

· Zestaw surówek: biała kapusta, marchewka, buraczki

PODWIECZOREK

· Lody z bitą śmietaną i owocami

· Kawa, herbata, zimne napoje-bez ograniczeń

Zakąski

· półmisek mięs (schab, karkówka, rolada)

· sałatka królewska z kurczakiem i ananasem

· roladki z szynki nadziane sałatką jarzynową

· galaretka drobiowa

· pomidor , ogórek , pieczywo

Propozycja III - Koszt: 80,00zł /os, 60 zł dziecko 4-12 lat

ZUPA

Rosół z makaronem

DRUGIE DANIE 3 rodzaje mięsa (1,5 na os.)

· Kotlet schabowy tradycyjny

· Pierś po kijewsku faszerowana masłem ziołowo-czosnkowym

· Stek z karczku z cebulką

· Pieczeń wieprzowa w sosie

· Nugetsy z kurczaka

· Roladka drobiowa w sosie koperkowym,

DODATKI:

· ziemniaki opiekane w ziołach

· Zestaw surówek: biała kapusta, marchewka, buraczki

PODWIECZOREK

· Lody z bitą śmietaną i owocami lub mix ciast własnego wypieku min 3 rodzaje

· Kawa, herbata, zimne napoje-bez ograniczeń

Propozycja IV - Koszt: 75,00zł /os

Obiad

· rosół domowy z makaronem

· kotlet drobiowy po hawajsku lub tradycyjny schabowy

· ziemniaki opiekane

· zestaw surówek: wiosenna, marchewka, buraczki

Deser

· Mix ciast na paterach min 3 rodzaje

· owoce

· kawa , herbata, napoje zimne- bez ograniczeń

Propozycja V - Koszt: 65,00zł /os

Obiad

· rosół domowy z makaronem

· kotlet schabowy lub kotlet drobiowy panierowany

· ziemniaki opiekane lub ziemniaki z wody

· zestaw surówek: biała kapusta, marchewka, buraczki

Deser

· panacotta z owocami

· kawa , herbata, napoje zimne- bez ograniczeń

Menu dla dzieci:

Dzieci do lat 4 gratis. 4+12 lat 45zł/os, powyżej 12 lat menu dla dorosłych

· rosół z makaronem bez dodatków

· nugetsy z kurczaka, frytki, surówka

· lody z owocami

· napoje zimne (soki, woda)

Alkohol zamawiany w lokalu, cena do uzgodnienia.

Dekoracja stołów i sali w cenie 7 zł/os (pokrowce na krzesła, girlandy, świece, kwiaty)

Menu komunijne do ustalenia do końca kwietnia 2020 r.

Ostateczna liczba gości do potwierdzenia max 5 dni przed przyjęciem tzn we wtorek

poprzedzający niedzielę komunijną.

Do dyspozycji gości oddajemy:

- salę bankietową przy restauracji- na wyłączność 12-25 osób

- stół w restauracji max 40 osób

– pergola w ogrodzie max 20 osób

Zapraszamy serdecznie

Hotel Bella www.hotelbella.pl tel 75 643 12 50

Menu do ustalenia z kierownikiem restauracji: Martą, kierownikiem hotelu: Mateuszem lub

Właścicielką Joanną 606 549 175